Готвене с еър фрайър

Що е то Air Fryer (Еър фрайър) и защо сме сигурни, че ще подобри живота ви?

Как ви звучи идеята да готвите бързо вкусна пържена храна, която при това е здравословна? Да, на пръв поглед изглежда толкова невероятно, колкото и да откриете Снежния човек Йети, например. Шегата настрана - технологиите постоянно се развиват, много неща от ежедневието (като готвене и хранене) вече може да се случват по съвсем различен начин и Air Fryer е доказателство за това. В следващите редове на съвсем достъпен език ще обясним защо този уред ще подобри живота ви.

Какво е Air Fryer?

Еър фрайърът е иновативен кухненски уред, който придобива все по-голяма популярност. С него може да пържите и печете разнообразни храни, без да използвате олио и всякаква друга мазнина. Времето за готвене е по-малко, храната става вкусна дори и да не сте особено добър готвач, хапвате здравословно и не на последно място - почистването на уреда е лесно.

Как работи?

Тайната е в използването на горещ въздух, така че няма да сгрешим, ако наречем Air Fryer въздушен фритюрник/фурна. Циркулирайки от всички страни, горещият въздух обработва равномерно храната и по този начин получавате обичайния вкус на любимата храна - хрупкава и крехка. Именно благодарение на този процес не се налага да ползвате никакво масло, а това съответно води до подобряване на здравето ви.

Време за готвене и компактност на уреда?

Най-общо казано, начинът на функциониране нa еър фрайъра е като на фурна. Тъй като обаче размерът му е значително по-малък спрямо обичайните фурни, времето за загряване е по-малко. Така си спестявате ценно време всеки път, когато трябва да готвите. Споменавайки компактния му размер, задължително трябва да наблегнем и на това предимство - звучи удобно да може да си преместите лесно фурната където и когато пожелаете, нали?

Какви храни може да готвите?

Чрез Air Fryer може да пържите и печете голямо разнообразие от храни. Така любимите ни картофки са само малка част - уредът е подходящ за различни зеленчуци (патладжани, тиквички, моркови и т.н.), риба, сирена, по-крехко месо (най-вече пилешко), а също така и домашно приготвени сладкиши и подобни печива. Може би тук е най-удачният момент да напомним, че крайният резултат ще е вкусен дори и да не сте особено добър готвач по принцип.

Какви са ползите за здравето?

Както вече споменахме, благодарение на Air Fryer една не особено здравословна храна може изведнъж да има много по-полезно въздействие над организма ви. Знаете много добре, че колкото повече мазнини приемате, толкова е по-възможно да предизвикате сърдечни заболявания, да повишите холестерола си и като цяло да навредите на здравето си. Готвейки с този уникален уред, продължавате да се наслаждавате на любимите си храни, консумирайки много по-малко вредни мазнини. Определно звучи като ситуация, в която всеки е доволен! Разбира се, ако при готвене държите много да добавите олио или нещо подобно, ви позволяваме да сложите минимално количество - не е противопоказно за функционирането на еър фрайъра и пак ще си имате вкусно хапване.

Какво представляват подложките за Air Fryer?

Съществуват специални подложки за този уред, които правят готвенето и почистването още по-лесно. Те са различни като материал и форма, но ги обединява това, че са топлоустойчиви, маслоустойчиви и водоустойчиви. Благодарение на тях ще предпазите еър фрайъра от загорели мазнини и подобни неприятни "щети". Подложките могат да бъдат за еднократна и многократна употреба, като са на достъпни цени. В случай, че решите да минете на следващо ниво в готвенето и се сдобиете с еър фрайър, не пропускайте да пробвате и тези аксесоари, които ще направят целия процес още по-приятен.

Накратко - заслужава ли си?

Надяваме се, че всичко описано до момента ви е дало възможност да си отговорите категорично на този въпрос. Според нас той дори е напълно риторичен, защото кой би отказал да си хапва по-вкусно и да е по-здрав? Ако искате да се възполвате от най-новите достижения в кухненските уреди и така да подобрите качеството на живота си, непременно пробвайте Air Fryer!

Виж всички предлагани продукти тук

Назад към блога